VALET 2022: Kristdemokraterna anmäls till Konsumentverket för massutskick av SMS
VALET 2022 Igår gjorde Kristdemokraterna ett massutskick av SMS till svenskarna där man bland annat sa att man är redo att sänka el- och bränslepriserna. Ett antal personer har nu anmält partiet till Konsumentverket för det tilltaget.
”Kristdemokraterna har utan medgivande skickat propaganda till mitt privata nummer jag inte vet hur de kommit över. Det är obehagligt och störande”, skriver en person i en anmälan.
”De skickar sms-reklam utan att jag gett dem mitt nummer eller samtyckt till att bli kontaktad i marknadsföringssyfte.”
Så här skriver några andra personer i anmälningar till Konsumentverket:
”Jag har aldrig gett tillåtelse till att få e-mail eller sms från KD som är brukligt om till exempel Lindex vill sända mig reklam för sin vara på SMS eller E-mail. Det går inte att avskriva sig från fler SMS eller svara på det. Inget avsändarnummer syns. Innehållet är också vilseledande då de insinuerar att de kan åtgärda saker som i realiteten inte låter sig åtgärdas med nationella politiska medel. Höjda bensinpriser till exempel är inte en följd av bristande kompetens hos andra partier utan en följd av världsläget. Det är populism och oetiskt både att insinuera och att sända spam om.”
”Jag har fått detta SMS från något som kallar sig "Rösta KD": "Vi är redo att sänka el- och bränslepriserna, bekämpa brotten, avskaffa regionerna och kapa vårdköerna. Rösta KD för en ny regering! www.kristdemokraterna.se". Jag har inte bett om någon info från dem och förstår inte hur de hittat mitt nummer. De skickar alltså spam/skräppost via sms, något som inte är ok. Företag får inte skicka reklam via e-post eller sms som du inte har godkänt. Sådan reklam brukar kallas för skräppost eller spam.”
”Erhållit icke godkänt sms med uppmaning att rösta på KD utan tidigare kontakt med avsändaren eller till dem utlämnade kontaktuppgifter.”
”Kristdemokraterna utövar opassande politiska påtryckningar riktade direkt till mig som privatperson. Jag känner mig kränkt i och med att de gör intrång på min integritet, förolämpar min intelligens och ifrågasätter min moraliska kompass.”
/FoodMonitor