maya_largeMaya lär barn laga mat
Santa Maria meddelar att man i dagarna lanserat plattformsspelet ”Maya” och ”Tex Mex äventyret” på hemsidan. Målet är att på ett roligt och inspirerande sätt visa barn och ungdomar hur lätt det är att snabbt laga mexikansk mat.
 
För att visa att det Mexikanska köket innehåller så mycket mer än tacos har webbspelet tagits fram för barn och ungdomar.

– Intresset för spelet har varit över förväntan. På den här korta tiden har vi haft tusentals besökare, som genom spelet lärt sig laga Quesadillas, Crispy Chicken och Burritos i ett nafs, säger Malin Brodén, initiativtagaren till Maya och Tex Mex äventyret och Action Marketing Manager på Santa Maria.

Som namnet antyder är Maya huvudkaraktären i spelet. Tillsammans med sina ständiga följeslagare Yen och Ravi bildar hon ett slags matens musketörer. När ett kök är i nöd kommer de till undsättning. Och inte sällan efter att spelets fjärde huvudkaraktär, gängets evige nemesis Pyro, tätt flankerad av sluga physalisfrukter, diaboliska tomater och ilskna paprikor, bränt mat till oigenkännlighet. Men tack vare sina kombinerade färdigheter och förmågor ger Maya, Yen och Ravi honom allt som oftast en match.  

Santa Maria har tagit fram spelet, som till en början lanseras i de nordiska länderna, tillsammans med den prisbelönade spelutvecklaren Know IT  Hello There i Göteborg i nära samarbete med testgrupper bestående av barn och ungdomar.

/FoodMonitor