Finax avvecklar i Karlskrona
Finax meddelar att man nu väljer att samla sin skorptillverkning till en och samma anläggning. Verksamheten på Skorpmästaren i Karlskrona avvecklas och att en del av produktionen flyttas till det nyligen förvärvade Blekinge Skorps bageri i Sölvesborg.
 
Förändringen är ett led i att effektivisera och modernisera skorptillverkningen, enligt ett pressmeddelande från bolaget.

Finax har tillverkat skorpor sedan 1970-talet, både under eget varumärke och som leverantör till andra livsmedelsaktörer. Tidigare i år köpte familjeföretaget upp Blekinge Skorps produktion med varumärkena Svängstaskorpan och Holgerskorpan. Förvärvet är ett led i att effektivisera skorpproduktionen och del i Finax övergripande tillväxtstrategi.

– Genom att samla vår skorptillverkning till en och samma anläggning kan vi både effektivisera och modernisera verksamheten, säger Martin Linde, VD på Finax. Då fabriken i Sölvesborg är modernare väljer vi att flytta delar av Karlskronaproduktionen dit. Tillsammans med Blekinge Skorp blir vi en bättre och bredare skorpleverantör till den svenska marknaden och satsar även på export till europeiska länder.

Elva medarbetare berörs av avvecklingen av Skorpmästaren i Karlskrona. Samtidigt utökas verksamheten på Blekinge Skorp där nya tjänster kommer att utlysas. Förhandlingarna med facket har inletts för att kunna starta avvecklingen i Karlskrona, meddelar bolaget.

/FoodMonitor

t20