andersholmestigKommunikationschef
blir ny ordförande
i Svenskt Sigill
Lantbrukarnas Riksförbund, LRF meddelar att Anders Holmestig (bilden, foto: Johanna Norin) blir ny ordförande för certifieringsbolaget Svenskt Sigill. Anders Holmestig är idag vice vd och kommunikationschef för LRF, vilket han kommer att fortsätta att vara.
 
– Jag känner mig hedrad och glad över förtroendet. Idag märker vi av en trend att konsumenterna vill ha mer koll på hur maten framställs. Det går hand i hand med Svenskt Sigills arbete att lyfta fram de odlare som använder hållbara odlingsmetoder, säger Anders Holmestig.
 
Anders Holmestig är jurist med en gedigen erfarenhet. Har tidigare jobbat bland annat på ICA-handlarnas Förbund. Dessutom har han jobbat på regeringskansliet och riksdagen.
 
Hos LRF är man glada åt att Anders Holmestig vill ta på sig ytterligare uppgifter inom koncernen, där Svenskt Sigill är ett dotterbolag. 
 
– Vi är glada att Svenskt Sigill får en ordförande som har en så bred kompetens. För oss är det viktigt att styrelserna i alla våra dotterbolag utgörs av kombinationen av ett tydligt ägarinflytande, den regionala kopplingen och relevanta kompetenser för att skapa tillväxt i de gröna näringarna. I LRF:s dotterbolags styrelser finns också ett jämställdhetsperspektiv - styrelserna utgörs till hälften av kvinnor respektive män, säger Anders Källström, vd för Lantbrukarnas Riksförbund.
 
/FoodMonitor
 
FoodMonitor-Fakta: 
Sigill Kvalitetssystem AB.
Omsättning: 26 Mkr (2010). 
Resultat före skatt: minus 2.8 Mkr. 
Antal anställda: 15.