Grillandslaget satsar på EM
Den 25-26 augusti arrangerar Belgien BBQ-EM. Grillfrämjandet har i samband med detta samlat tre välrenommerade grillkockar samt en konditor som bildar Svenska Grillandslaget.
USA är det ledande landet när det gäller BBQ och har också ett eget VM. Sveriges meritlista från tidigare år är brons i VM på Jamaica 2003, guld i EM i Ungern 2003 och nordiska mästare vid EM i Polen 2005. Lagledare är Ulrik Lindelöv. I Svenska Grillandslaget ingår även grillkockarna Peter G Nilsson och Henrik Stensvad.. Ny för i år är Emma Lindgren som ansvarar för dessert, enligt ett pressmeddelande från Grillfrämjandet.
– Det är fantastiskt roligt att tävla igen. Att grilla barbeque tar längre tid men det är det absolut värt för att få ett fantastiskt smakrikt och saftigt kött. Grunden är råvarorna, men den sista finishen på grillningen är glazen, där vi kommer att använda egna recept, säger Ulrik Lindelöv, lagledare Svenska Grillandslaget.
BBQ-EM avgörs i Torhout, Belgien den 25-26 augusti. Lagen tillagar fem rätter: revbensspjäll, kyckling, nöt, fisk samt dessert. Delsegrare kommer att utses men även vinnare av titeln European Barbecue Champion 2012.
– Det kommer att bli en riktig folkfest med hundratusentals besökare. Jag drömmer om att anordna ett BBQ-VM eller EM i Sverige. Att sprida kunskap om grillning och grillglädje är något jag verkligen brinner för, ett arbete som även våra sponsorer bidrar till, säger Kent Nilsson, Grillfrämjandet.
Grillfrämjandet är en ekonomisk förening och för att kunna skicka ett svenskt lag har deltagandet sponsrats. Företagen som sponsrar satsningen på BBQ-EM i Belgien är: Landmann, Caj P samt Botniafisk
/FoodMonitor

t20