Skandinavisk matmässa
i London i helgen
I helgen samlas matbolag med Skandinavisk inriktning i London för mässan Scandinavia Show. Bland annat finns matbolaget TotallySwedish, som driver två butiker i London och en onlinebutik med leverans till hela Storbritannien, på plats.
– På mässan kommer vi att sälja svenska favoriter som pepparkakor, dillchips, ostkrokar, olika sorters hårt bröd, godis, choklad och mycket mer, säger Annethe Nathan, grundare och ägare, TotallySwedish, i ett pressmeddelande. 
TotallySwedish hämtar sina produkter från olika landskap i Sverige. Till exempel från Värmland där Torfolk gård levererar ekologisk Lingonsylt, Hjortonsylt och olika fruktsafter.
– Vi har tillverkat sylter och safter sedan 1982, alltid med omtanke och omsorg om kvaliten på våra produkter, och miljön. Så långt möjligt också med bär från de värmländska skogarna. Det är roligt att vårt kvalitetstänkande uppskattas internationellt, säger Olle Göransson,Torfolk Gård.
Värmlands Chark levererar Skogshuggarkorv och ölkorv. Dalarna bidrar med Leksandsbröd-produkter. Och Skånemejerier levererar sina smakrika Alpost.
Enligt Pelle Agorelius, som marknadsför Saxhyttegubbens Blåbär 100% från Grythyttan på mässan, är britterna nyfikna på svensk mat.
– Det är en ära att genom det här samarbetet få vara med och marknadsföra den bästa svenska landskapsmaten i Storbritannien. Det här samarbetet är ett utmärkt exempel på hur svenska lokalt förankrade produkter kan nå en internationell kundkrets, helt i linje med regeringens avsiktsförklaring Sverige, det nya Matlandet, säger han, i ett pressmeddelande. 
/FoodMonitor