Ulrika1Hon ska få maten att lyfta ytterligare för Scandic
Scandic satsar hårt på mat och dryck-verksamheten där kedjan ser en stor tillväxtpotential. I september rapporterade FoodMonitor om Scandics lansering av klassiska rätter på alla nordiska hotell. Nu har Scandic också tillsatt en ny tjänst på koncernnivå inom området Food & Beverage. Ulrika Garbrant (foto) har gedigen bakgrund från restaurangindustrin och tillträdde idag som Vice President Food & Beverage hos Scandic.
– Att leda Nordens största verksamhet för mat och dryck inom hotellvärlden är så klart en utmaning, men samtidigt oerhört spännande. Ambitionen är att jag och mitt team tillsammans skapar nya spännande upplevelser och lyfter Scandics mat och dryck till ännu högre höjder för våra gäster, säger Ulrika Garbrant i samband med ett pressmeddelande.
Ulrika Garbrant kommer att ha totalansvaret för Food & Beverage, d v s samlat ansvar för mat- och dryckverksamheten i alla nio länder där Scandic driver hotell. Tidigare har hon bland annat varit VD för snabbväxande kedjeföretaget Espresso House och General Manager, Marknadschef och controller inom SSP (Scandinavian Service Partner). Närmast kommer hon från träningskedjan SATS där hon hade tjänsten Marknads- och Produktdirektör.
– Food & Beverage är ett viktigt område som är under stark utveckling hos oss på Scandic. Det är också en del av verksamheten där vi har stora möjligheter att växa ytterligare. Det känns jättebra att vi nu får Ulrika till ledningsgruppen, som med sin gedigna erfarenhet inom området kommer att tillföra mycket, kommenterar Anders Ehrling, CEO Scandic.
/FoodMonitor