Populärt att bli KRAV-ambassadör
I morgon utbildas den andra kullen KRAV-ambassadörer. På ett halvår har KRAV gått från noll till tio ambassadörer och sammanlagt har över 40 personer ansökt. 
 
Gemensamt för de som ansöker om att bli KRAV-ambassadör är att de brinner för god mat som gör gott både för hälsan och miljön. Många av de sökande är utbildade inom miljö eller hälsa.
 
 – Vi väljer de som verkar vara genuint intresserade och som har viljan och möjligheten att lägga tid på att vara KRAV-ambassadör. De ska vara utåtriktade, nyfikna, positiva och vara goda representanter för KRAV, säger Lars Hällbom, Regelchef KRAV.
 
I dag finns sammanlagt tio KRAV-ambassadörer spridda över hela Sverige; Gävle, Göteborg, Karlstad, Norrköping, Stockholm, Svärdsjö Umeå och Västerås. 
 
– Vi har en bra geografisk spridning av ambassadörerna. Däremot skulle vi gärna vilja se att fler killar och personer med utländsk härkomst ansökte, säger Lars Hällbom. 
 
Under lördagens utbildning ska de blivande ambassadörerna lära känna varandra men framförallt lära sig mer om KRAV. Syftet med utbildningen är att kunna representera organisationen på till exempel mässor och festivaler. 
 
Datum för utbildning av fler ambassadörer är ännu inte satt, men sannolikt i mars eller april nästa år. 
 
/KRAV
 
Läs mer:
KRAV-ambassadör: http://www.krav.se/krav-supporter/KRAV-ambassador
 
/FoodMonitor
 

t20