pepparkaksgrdPepparkaksdeg
blev skånegård
En äkta trelängad skånegård gjord av Gille pepparkaksdeg finns nu att beundra vid den nya tågstationen i Hyllie utanför Malmö. Hela 750 kg av Continental Bakeries pepparkaksdeg gick åt till det ovanliga bygget.
 
I samband med att Citytunneln invigdes den 4 december stod en skånsk pepparkaksgård färdig i bottenplan på Malmö Arena. Continental Bakeries, som är världskända för sina havreflarn och pepparkakor av märket Gille, såg en tydlig koppling mellan den nya stadsdelen Hyllies framväxt och internationella framtoning, invigningen av Citytunneln och företagets egna ambitioner.
 
– Vi har påbörjat en spännande resa i vårt företag. Vi har nyligen bytt namn, vi har skapat en ny organisation som står rustad för att vi ska öka vår försäljning kraftigt, expandera internationellt och klara våra ambitioner att bli världens bästa kakfabrik inom fem år, säger Micael Györei, vd för Continental Bakeries North Europe AB.
 
– Det är också extra roligt att detta pepparkakshus huvudsakligen är bakat med skånska råvaror utvalda med omsorg, fortsätter Micael.
 
Pepparkaksgården är ett av de största pepparkakshusen i Sverige. Det väger totalt 1,5 ton och har byggts ihop av elever från Peabskolan, bageriprogrammet på Frans Suells och Jörgen Kocks gymnasium. Det gick åt 820 pepparkaksplattor som gjorts av 750 kg pepparkaksdeg. 500 kg florsocker har gått åt till att skapa illusionen av putsade väggar och snö på taket.
 
/FoodMonitor