Surt för svensk juiceförsäljning
Förra året minskade den svenska juiceförsäljningen med 3.8 procent. Det visar ny statistik från den europeiska juiceorganisationen, AIJN, enligt branschorganisationen Svenska Juiceföreningen. Totalt såldes 243 miljoner liter juice i landet. Juicedrickandet har minskat stadigt sedan år 2008.
”Svenskar och andra européer dricker allt mindre juice. Sverige följer den europeiska trenden med nedåtgående juicekonsumtion”, skriver Svenska Juiceföreningen i ett pressmeddelande.
Trots den dystra utvecklingen är Svenska Juiceföreningen glada över att den svenska genomsnittskonsumtionen är bland de högsta.
– Det som är positivt är att Sverige ligger femma i listan av högst juicekonsumtion per capita och juice bör vara ett självklart val vid frukostbordet, säger Peter Odemark, vd i Danone och ordförande i den Svenska Juiceföreningen.
/FoodMonitor
FoodMonitor-Fakta (källa: Svenska Juiceföreningen):
Svensken konsumerar i snitt 26.7 liter juice per person och år. Det kan jämföras med Tyskland som toppar listan över högst konsumtion per capita med 32.1 liter per person.