Syrier svälter ihjäl
Under de senaste veckorna har striderna intensifierats i Aleppo och andra delar av Syrien. I Aleppo och omkringliggande landområden är 1.25 miljoner människor i behov av mat. Ett stort problem är att mat som finns i lager inte kan distribueras.
”Det finns delar av Aleppo som är helt avskurna från hjälp av båda sidor i konflikten”, säger Abeer Atefa på WFP, till HuffPostLive.
"Det är oacceptabelt att vi nu när vi har mat i våra lager inte kan nå fram med den till människor som behöver hjälp.”
WFP har idag gått ut md en uppmaning till alla parter i den pågående konflikten i Syrien:
1. Ovillkorligt humanitärt tillträde till alla människor i nöd genom alla tillgängliga vägar antingen inne i Syrien eller över gränserna.
2. Avskaffa de belägringar av civila som för närvarande införts av alla sidor, såsom de avskärmade dealarna av Aleppo, den gamla staden i Homs, Yarmouk, East Ghouta, Moadhamieh, Nubl och Zahra.
3. Stoppa bombningarna och beskjutningarna av civila från såväl regeringen som oppositionsgrupper och stoppa alla andra brott mot internationell humanitär rätt.
Redan för ett år sedan gick FN:s organisationer ut och vädjade för av de miljontals drabbade människorna i Syrien. Men vädjan har i stort sett varit obesvarad.
”Kriget har eskalerat ytterligare i många områden. Den humanitära situationen förvärras dag för dag. Och för de civila, som finns kvar i städerna Aleppo och den gamla staden i Homs, såväl som i andra delar av landet där det utkämpas intensiva strider, verkar de värsta dagarna ännu inte ha kommit”, skriver WFP i ett pressmeddelande.
/FoodMonitor
Läs mer:
http://www.huffingtonpost.com/2014/04/23/syrians-starving_n_5200674.html