Anställda skruvar upp
hoten mot McDonald´s
Cindy Enriques tjänar bara 8.25 dollar i timmen på arbeta i en av hamburgerjätten McDonald´s restauranger i Chicago. Det räcker knappt till att betala hyran. Definitivt inte också till att utbilda sig till polis som är hennes dröm. Nu överväger hon och många andra anställda att ta till civil olydnad för att få bolaget att höja minimilönen till 15 dollar i timmen.
”Folk har fått nog”, säger Cindy Enriques, till The Huffington Post.
Cindy Enriques och över tusen andra personer som är anställda av McDonald´s träffades igår för att dra upp riktlinjerna för hur man ska få bolaget att ge dem en lön de kan leva på, och tillgång till hälsovård.
Enligt uppgift överväger man att ta till civil olydnad som vapen. Det kan bli frågan om att blockera restauranger genom att sitta ner i dem eller direkt utanför. Detta för att ”se till att de inte säljer något”.
Som FoodMonitor har berättat om tidigare så ökar gapet mellan de rika och fattiga i USA. Trots att många ekonomer bedömer att en höjning av minimilönen skulle stimulera konsumtionen och den amerikanska ekonomin stretar storbolag som McDonald´s emot.
Anställda på McDonald´s i USA har under en lång tid kämpat för en tillräckligt hög minimilön.
/FoodMonitor