Dalsjöfors kött tillbakavisar anklagelser om fusk
I TV4 igår visades hur gammalt kött systematiskt märks om med färskare datum av Dalsjöfors kött. Flera myndigheter kritiserar hygienen vid bolagets styckningsanläggning. Kött som tappats i golvet har skickats till kund.
”Köttet ska bara lämna huset hur etiskt det går till är oväsentligt”, säger Alva Seles, tidigare lageransvarig hos Dalsjöfors kött till TV4-nyheterna.
 
”Köttet märks om på daglig basis för att få ett datum som passar kunderna och som passar de regler som finns. Sedan att det inte stämmer på riktigt spelar ingen roll.”
 
I ett pressmeddelande tillbakavisar bolaget idag all kritik och lovar att ”…inleda en revision av verksamheten i syfte att vi skall få fram bevis för att inslaget i TV4 ej speglar verkligheten.”
 
Dalsjöfors kött anser att personerna som medverkar i inslaget i TV4 bara är ute efter att skada bolaget. 
 
”Att någon i november 2010 valt att filma när han eller hon byter etiketter på kött i vår anläggning är ej ett utslag för våra rutiner utan ett sätt att försöka skada oss”, skriver Dalsjöfors kött.
 
Bolaget påstår också att det inte finns några nya anmärkningar om kött som tappats i golv eller hanterats på ett ohygieniskt sätt.
 
Men det håller inte Livsmedelsverket med om. I april skrev myndigheten i ett utlåtande om Dalösjöfors kött att ”livsmedelsföretagaren har trots påpekanden inte lyckats nå en varaktig förbättring i den bristande hanteringen.”
  
Anst%C3%A4llda%20vittnar%20om%20fusk%20med%20datumm%C3%A4rkning
 
 
Läs mer: Livsmedelsverket kritiserar Dalsjöfors Kött i Göteborg.
  
HÅKAN FRISELL