kaffe23
Waynes Coffee och Löfbergs inleder nytt samarbete
Kafékedjan Waynes meddelar att man med start våren 2021 inleder ett samarbete med kafferosteriet Löfbergs i Karlstad. Löfbergs ska bli exklusiv kaffeleverantör till Waynes samtliga kaféer runtom i världen.
– Vi delar passionen för den svenska fikakulturen, och har samma syn på kvalitet och hållbarhet. Det ekologiska kaffet är kärnan i Waynes verksamhet, och därför har det varit viktigt för oss att hitta en leverantör som delar våra värderingar och har samma fokus på den goda smaken. Här är Löfbergs en perfekt partner som kan förstärka vårt erbjudande, säger Mats Hörnell, vd i Waynes, enligt ett pressmeddelande.
– Ett samarbete som skapar värde för både oss och Waynes. För vår del handlar det om att Löfbergs får ett starkare fäste på den svenska kafémarknaden, samtidigt som vi når nya marknader ute i världen, säger Fredrik Nilsson, tillförordnad vd i Löfbergs.
Enligt uppgift har bolagen tagit fram ett kaffesortiment som är specialanpassat för Waynes kunder.
”Kaffet görs på noga utvalda bönor från ekologiska och Rainforest Alliance-certifierade odlingar i Syd- och Centralamerika samt Östafrika. Självklart behålls den unika och mycket uppskattade smaken”, skriver Waynes i pressmeddelandet.
/FoodMonitor
Foto: Waynes.

t20