p93
Fazer får pris för innovativ xylitol-tillverkning
Livsmedelsföretaget Fazer meddelar att man vunnit det finska priset Star Act Award 2020 för sin innovativa tillverkning av xylitol från havreskal. Priset ska ha delats ut i dagarna ut av det finska förbundet för Mat- och dryckesindustrin.
”Det är glädjande att se våra havreinnovationer som belyser hur motiverade och nyskapande Fazers medarbetare är. Jag vill gratulera alla i teamen för dessa två fina nordiska priser! Hur vi odlar, producerar och konsumerar mat har stor inverkan på miljö, samhälle och välmående. Innovationer bidrar till ett globalt matsystem som är produktivare, mer hållbart och hälsosammare. Hållbarhet har en central roll i Fazers strategi och innovationer som stöder cirkulär ekonomi, som xylitol av havreskal, visar matindustrins framtida riktning”, säger Mats Liedholm, VD för Fazer Sverige och Fazer Lifestyle Foods, enligt ett pressmeddelande.
Fazer meddelar också att man donerar hela prissumman om 10 000 euro till den finska välgörenhetsorganisationen Julträdet som arbetar till förmån för behövande familjer.
/FoodMonitor
Foto: Fazer.