Uppgift: dement 80-åring utsatt för skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB
”Deras marknadsföring är så ful och verkar upplagd för att de ska lura pensionärer som ofta ser lite dåligt”. Så skriver en anhörig till en dement 80-årig i dagarna om skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB i Segeltorp i en anmälan till Konsumentverket. Skandalbolaget har enligt konsumenten skickat ut ett ”erbjudande” som ser precis ut som en faktura till 80-åringen.
”Företaget har tagit reda på att min drygt 80 åriga dementa mamma står som innehavare på en grav på Spånga kyrkogård. De har skickat ett kuvert adresserat till henne och i kuvertet ligger vad som ser ut att vara ett brev från kyrkogården tillsammans med vad som ser ut som en faktura. Med liten stil står det visserligen att det är ett erbjudande och att inget händer om man inte betalar men det kommer säkert många missa. Det är utformat med flit så att man lätt kan missa det. Ingenstans står tydligt att detta är ett privat företag. Eftersom jag sköter mammas ekonomi vet jag att jag nyligen betalat för gravskötsel men tänkte först att jag kanske gjort någon miss med betalningen, men blev ändå misstänksam. Inser efter lite googlande att det här är samma helt oseriösa företag som skickade ut vad som såg ut som en räkning om gravtätt för något år sen. Deras marknadsföring är så ful och verkar upplagd för att de ska lura pensionärer som ofta ser lite dåligt och inte är lika vana vid dagens lurendrejare och inte har lika lätt att googla fram saker som vi yngre. Jag kommer aldrig någonsin anlita dem det är ett som är säkert”, skriver konsumenten i anmälan.
Totalt finns det idag 123 anmälningar mot skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB hos Konsumentverket.
LÄS OCKSÅ: det här är Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB
/FoodMonitor
FoodMonitor har tidigare stött på Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB i samband med att vi avslöjat skandalbolaget Svensk Djurassistans AB och den misstänkta bluffsajten djurtransporter.se som också de ingår i nätverket MilDigitalGroup.
Känner du att du blivit lurad av skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB? Då kan du alltid vända dig till Konsumentverket för råd. Du kan också göra en polisanmälan.
Vi är intresserade av att få reda på vart alla pengar, miljontals kronor, som Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB och de andra skandalbolagen i MilDigitalGroup omsatt tagit vägen. Vem gynnas och har de investerats? Vet du? Skriv i så fall gärna en rad till redaktionen @ foodmonitor.se. Du kan få vara anonym.

t20