Orkla lanserar vegofärs med skinksmak under varumärket Anamma
Livsmedelskoncernen Orkla meddelar att man lanserar grovmald vegansk färs baserad på sojaprotein ovh med smak av rökt skinka. Enligt bolaget är man först ut på den svenska marknaden med det.
– All vegansk färs som finns idag är en bra ersättning för nötfärs. Men det har inte funnits något på marknaden med den här smakinriktningen tidigare och vi såg ett stort intresse, säger Carina Greiff, produktansvarig på Orkla FoodSolutions, enligt ett pressmeddelande.
Den nya vegofärsen lanseras under varumärket Anamma.
”Den nya färsen öppnar upp för en helt ny rad av vegetariska alternativ till skinkbaserade klassiker som man tidigare inte har kunnat göra, som Pizza Capricciosa, Carbonara och även asiatiska rätter som ofta baseras på fläskfärs. Produkten är riktad mot restauranger och storhushåll och är glutenfri, vilket underlättar för större kök att hantera specialbeställningar”, skriver bolaget i pressmeddelandet.
Nespresso utökar sin Coffee+-serie med Active – en dubbel espresso med smak av vanilj, mandel och kex. Kaffet är berikat med vitamin B6, vilket enligt bolaget kan bidra till att minska trötthet och utmattning. En kopp ger 31 procent av dagligt referensintag av vitamin B6.