ekologiskkycklingimg_4403Tre gånger fler kycklingar än människor
Det finns cirka 19 miljarder kycklingar på jorden, eller motsvarande 3 per person. Det är en kraftig ökning sedan 60-talet då det gick motsvarande en kyckling på varje person. Det rapporterar tidningen The Economist som tagit del av statisktik från FAO. 
 
Kycklingar är därmed störst. På andra plats kommer nötkreatur med 1.4 miljarder djur, och på tredje plats grisar med en miljard djur. 
 
Enligt statistiken har Kina den i särklass största totala aptiten på kycklingar. Det gör att landet också har den största populationen. Det går nästan fem kycklingar på varje kines. 
 
Den stora efterfrågan på kycklingar är också en av anledningarna till att snabbmatskedjan Kentucky Fried Chicken, KFC, har gyllene tider i landet. Som FoodMonitor berättat om tidigare har KFC etablerat nära 3 200 restauranger och butiker i Kina. 
 
På andra plats kommer USA med en kycklingpopulation motsvarande drygt två kycklingar per person. 
 
När det gäller konsumtion av kycklingkött är Brunei störst. Där äter befolkningen cirka 40 fåglar per person och år. 
 
Samtidigt som antalet boskapsdjur ökar så tappar de vilda djuren. Enligt statistik från  WWF så har världens population av vilda djur, fiskar, och fåglar, minskat med nästan en tredjedel sedan början av 1970-talet.
 
Läs mer här (extern länk, The Economist)! 
 
/FoodMonitor