Anhörig: 90-åriga föräldrar utsatta för skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB
Skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB i Segeltorp försökte få två 90-åringar att betala för tre ”erbjudanden” som ser ut precis som fakturor. Men tilltaget avslöjades i tid av en anhörig.
”Vid besök hos mina föräldrar 92 och 93 år hittar jag tre avier 4 620 kronor som ligger för betalning. De är från Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB och avser tvätt av gravsten vid tre gravar som mina föräldrar är ansvariga för. De är formulerade som erbjudanden men är förvillande likt fakturor som skall betalas senast 31 maj. Mina föräldrar vet att de skall betala årlig avgift för skötsel, men ser inte att dessa avser enbart ett engångsuppdrag så de reagerar inte. Det känns som fult beräknande att skicka såna "erbjudanden", särskilt fult när det är riktat till äldre människor. Riktigt upprörande och motbjudande!”, skriver konsumenten i en anmälan i dagarna till Konsumentverket.
För närvarande finns det hela 198 anmälningar mot Skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB hos Konsumentverket.
(FoodMonitor skriver om bolaget då det är ett av flera bolag som ägs av ett gäng vi kallar Segeltorpsgänget som även erbjuder vad som verkar vara låtsasförsäkringar till djur och låtsasmedlemskap till hyresgäster. Gänget använder även bluff- och hatsajter man driver till att publicera hat och lögner om handläggare på myndigheter. Detta sannolikt för att utöva repressalier och skrämma till tystnad /red)
/FoodMonitor
Fakta:
FoodMonitor har kunnat avslöja att personer bakom Segeltorpsgänget som driver bland annat skandalbolaget från Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB tidigare dömts till fängelse för olika brott.
Dessa och andra domar mot personerna handlar bland annat om grovt bedrägeri medelst urkundsförfalskning, stöld, förberedelse till grov stöld, brukande av falsk urkund, stöld och snatteri. Brotten spänner över många år och har utförts i olika delar av landet.
Har du fått ett utskick från skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB eller deras skandalsajt gravskotsel.net eller liknande och känner dig lurad kan du göra detta:
Är det en felaktig faktura så kan du bestrida den genom att följa instruktionerna på Hallåkonsument som drivs av Konsumentverket.
SÅ BESTRIDER DU EN FELAKTIG FAKTURA:
https://www.hallakonsument.se/konsumentratt-process/bestrida-felaktig-faktura/
Du kan också göra en anmälan till Konsumentverket.
LÄS OCKSÅ: https://www.konsumentverket.se/aktuella-konsumentproblem/anmal-till-konsumentverket/
Du kan anmäla det inträffade till polisen.
LÄS OCKSÅ: https://polisen.se/utsatt-for-brott/olika-typer-av-brott/bedrageri/
SÅ ANVÄNDER DU DIN ÅNGERRÄTT:
Tänk även gärna på att om du betalat skandalbolaget så finns det enligt lag en ångerrätt.
Mer information hittar du här:
https://www.konsumentverket.se/for-foretag/konsumentratt-for-foretagare/lagen-om-distansavtal-och-avtal-utanfor-affarslokaler/
Här finns en blankett som konsumenter kan använda för att hävda sin ångerrätt:
https://www.konsumentverket.se/globalassets/publikationer/kontrakt-och-mallar/angerblankett-2015-konsumentverket.pdf
LÄS OCKSÅ: det här är skandalbolaget Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB
LÄS OCKSÅ: det här är skandalbolagen som Segeltorpsgänget driver
Fakta:
Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB.
Säte: Segeltorp.
Befattningshavare: Maximilian Karl K Folkesson Müller och Mathias Champa Burman.
Ägare: Ägare: Maximilan Folkesson Müller äger samtliga 5 000 aktier. Detta enligt ett protokoll som kommit in till Bolagsverket.
Omsättning: 2.6 miljoner kronor (2019).
Resultat: 260 000 kronor.
Antal anställda: 2

t20