Skandalsajten brevon.se drivs av Segeltorpsgänget
KOMMENTAREN Som FoodMonitor berättat om tidigare så har Segeltorpsgänget använt skandalbolaget Svensk Djurassistans AB i Segeltorp till att skicka ut ”erbjudanden” om ”djurförsäkringar” som ser ut precis som fakturor till ett stort antal djurägare. Efter det att Finansinspektionen började utreda bolaget ska man nyligen enligt uppgift ha lagt ner den verksamheten. Men nu har samma skandalbolag enligt deras egen uppgift börjat erbjuda en betaltjänst för att leverera brev till frihetsberövade – något som enligt Kriminalvården annars kan göras helt gratis.
Skandalsajten brevon.se hade knappt startat när vi fick in tips från allmänheten.
Enligt vår bedömning utgör skandalsajten brevon.se en allvarlig risk för konsumenter.
Som FoodMonitor berättat om tidigare så har personer bakom Segeltorpsgänget tidigare dömts till fängelse och suttit på anstalt. Dessa och andra domar mot personerna handlar bland annat om grovt bedrägeri medelst urkundsförfalskning, stöld, förberedelse till grov stöld, brukande av falsk urkund, stöld och snatteri. Brotten spänner över många år och har utförts i olika delar av landet.
Att ett gäng av den här typen vill hantera korrespondens till frihetsberövade är skrämmande.
Frågan är vad de kan komma att göra med informationen i breven, som gänget vill att konsumenter fyller i online, och uppgifterna om avsändaren och mottagaren?
Kan detta komma att användas till utpressning eller annan brottslighet?
Vi kan se att Segeltorpsgänget är helt skrupellöst och har tidigare skickat ut hundratusentals ”erbjudanden” som ser ut precis som fakturor till dementa, 90-åringar, nyanlända och andra svaga grupper i samhället. Det har bland annat handlat om ”gravtvätt”, ”medlemskap”, "djurförsäkringar" och andra suspekta tjänster.
Bara genom att skicka ut ”erbjudanden” som ser ut precis som fakturor till gravrättsinnehavare i Stockholm omsatte gängets skandalbolag Gravskötsel & omvårdnad i Sverige AB i Segeltorp inte mindre än 2.6 miljoner kronor år 2019. Det finns 200 anmälningar mot enbart det skandalbolaget hos Konsumentverket.
Gänget har också använt bluff- och hatsajter de driver till att utöva repressalier mot journalister och handläggare på myndigheter.
Vi kan se att gänget använt pressreleasebolaget Mynewsdesk för att marknadsföra skandalsajten brevon.se och då kallat sig ”Utrikesgruppen”. Det visar med all önskvärd tydlighet hur usel kontroll Mynewsdesk har på sin sajt.
/FoodMonitor
Vi vill också passa på att tacka alla de som lämnat uppgifter om Segeltorpsgänget.
(Har du uppgifter om gänget kan du nå oss på redaktionen @ foodmonitor.se. Du får gärna använda en anonym mejladress om du så önskar /red)
LÄS OCKSÅ: det här är Segeltorpsgänget
Känner du att du har lurats att använda skandalsajten brevon.se? Då kan du vidta åtgärder.
SÅ ANVÄNDER DU DIN ÅNGERRÄTT:
https://www.konsumentverket.se/for-foretag/konsumentratt-for-foretagare/lagen-om-distansavtal-och-avtal-utanfor-affarslokaler/
Här finns en blankett som konsumenter kan använda för att hävda sin ångerrätt:
https://www.konsumentverket.se/globalassets/publikationer/kontrakt-och-mallar/angerblankett-2015-konsumentverket.pdf
SÅ BESTRIDER DU EN FELAKTIG FAKTURA:
https://www.hallakonsument.se/konsumentratt-process/bestrida-felaktig-faktura/
Du kan också göra en anmälan till Konsumentverket.
LÄS OCKSÅ: https://www.konsumentverket.se/aktuella-konsumentproblem/anmal-till-konsumentverket/
Du kan anmäla det inträffade till polisen.
LÄS OCKSÅ: https://polisen.se/utsatt-for-brott/olika-typer-av-brott/bedrageri/
FoodMonitor görs av frilansjournalister. Stöd vår granskning av kriminella nätverk genom att prenumerera på FoodMonitor Plus.