Cloetta23
Batch med Cloettas Bridge-påsar håller inte måttet
LEDARSTICK Godisbolaget Cloettas storsäljande produkt Bridge har problem. I dagarna upptäckte FoodMonitor att en förpackning plötsligt föll isär genom att ytterpåsen i plast delaminerade från innerpåsen i plast och att det blev ett hål så att godisbitar föll ut.
I en ICA butik hittade FoodMonitor fler påsar som delaminerat. En kassörska där bekräftade att det var ett pågående problem med produkten.
Vi skickade först en bild på den havererade produkten till Cloetta. Bolaget hävdar att det hela är ett mycket ovanligt problem.
”Vi har nu varit i kontakt med kvalitetsavdelningen på den fabrik där Bridge tillverkas. Vad som sannolikt har hänt är att förpackningen råkat ut för så kallad ”delaminering”. Det innebär att förpackningsmaterialet, som består av två olika lager som lamineras ihop till ett lager, har delat på sig när påsen öppnats. Utifrån den bifogade bilden är den vita innerfilmen korrekt ihopsvetsad och har därmed tillräcklig barriär för att stå emot kontaminering. Vi gör regelbundet kvalitetskontroller i produktionen, för att säkra att påsarna är hela. Att delaminering av förpackningsmaterialet inträffar är väldigt ovanligt, och vi har inte fått in en enda reklamation kring detta under hela 2021 och fram tills nu”, skriver Mikael Blomqwist, kommunikationschef på Cloetta Sverige, i en kommentar i ett mejl som Cloetta skickat till FoodMonitor.
När FoodMonitor skickade bilder på fler delaminerade påser skriver Mikael Blomqwist så här:
”Vi ser naturligtvis ...
Läs vidare på FoodMonitor Plus
HÅKAN FRISELL
Foto: FoodMonitor.

t20