sIMG_4236
Yipin utökar med tempeh teriyaki
PRODUKTNYTT Varumärket Yipin från tofutillverkaren Nordic Green Food AB i Vallentuna meddelar att man utökar sitt tempeh-sortiment med en marinerad variant – produkten tempeh teriyaki. Produkten är vegansk och tillverkad i Sverige.
”Vi ser ett stort intresse för tempeh som ett proteinrikt och naturligt vegoalternativ. Därför utökar vi vårt sortiment med en marinerad tempeh som gör det ännu enklare att tillaga och använda tempeh, till exempel istället för kyckling”, säger Joceline Lu, medgrundare i Nordic Green Food AB, enligt ett pressmeddelande.
Det här är tempeh teriyaki från Yipin (källa: Yipin):
”Tempeh tillverkas av fermenterade bönor och är en utmärkt växtbaserad källa till protein, järn och fibrer. Yipin tempeh en rund och djup smak samt fast och saftig konsistens. Den innehåller 20 gram protein per 100 gram och görs av hållbarhetscertifierade sojabönor som lämnar regnskogen ifred. Yipin tempeh är stekfärdig och god varm såväl som kall.”
FoodMonitors första intryck: en mycket trevlig och välsmakande produkt som passar till det mesta. Vi stekte den i olivolja och det fungerade utmärkt. Konsistensen är bra och produkten lämnar en trevlig eftersmak.
/FoodMonitor
Fakta:
Nordic Green Food AB.
Bolaget har expanderat snabbt de senaste åren.
Omsättning: 61 miljoner kronor (2020). År 2019 omsatte man 46 miljoner kronor och år 2018 omsatte man 26 miljoner kronor.
Resultat: 6 miljoner kronor.
Antal anställda: 14.
Produkter från Yipin:
sIMG_4221
sIMG_4228
sIMG_4229
Foto: FoodMonitor.

t20