produkt21
Tre nya alkoholfria från ISH Spirits
Det Köpenhamnsbaserade företaget ISH Spirit meddelar att man planerar att lansera tre alkoholfria produkter på prisgalan Bartenders’ Choice Awards i Stockholm den 24 april. Det handlar om ”London Botanical”, ”Caribbean Spiced” och ”Mexican Agave”.
”ISH grundades år 2018 av Morten Sørensen efter att han bestämt sig för att vara utan alkohol i 100 dagar. Han insåg då att utbudet för alkoholfria drycker var begränsat och skapade ISH för att göra det enklare att dricka medvetet”, skriver företaget i ett pressmeddelande.
– Vi har lagt 14 månader på att ta fram de här otroligt goda spritsorterna och är exalterade att äntligen få introducera dem för branschen, säger Morten Sørensen, enligt pressmeddelandet.
Det här är de aktuella alkoholfria produkterna (källa: ISH Spirits):
ISH Mexican Agave – ”en alkoholfri tequila där agave och ekträ samsas med en rad andra ingredienser för att tillsammans ge en tequilaupplevelse i klassisk Reposado-stil”.
ISH London Botanical – ”en alkoholfri gin med de klassiska, förväntade enbärsnoterna men också korianderfrö och bitter apelsin. Tillsammans skapar de en komplex botanisk profil där chilifrön bidrar med en hetta som ersätter känslan av alkohol.”
ISH Caribbean Spiced – ”en alkoholfri rom med smak av madagaskarvanilj, muskot och ugnsbakat äpple som ger den runda, lena upplevelse man kan förvänta sig av en klassisk, mörk rom”.
ISH Spirits planerar enligt uppgift även att lansera de tre produkterna i maj på www.ishspirits.se, Systembolaget, Mathem och utvalda restauranger.
/FoodMonitor
Foto: ISH Spirits.