fDSC_0025
Clas Ohlsons kinesiska ”Glasflaska med snäpplock” exploderade – påstår konsument
I dagarna ska produkten ”Glasflaska med snäpplock 1.0 liter”, inköpt på butikskedjan Clas Ohlson, ha exploderat och glasbitar flugit ”över hela köket”. Det påstår en konsument i dagarna i en anmälan till Konsumentverket.
”Hade glasflaskan halvfull med lätt kolsyrad dryck i kylen. Tog fram den och ställde den på arbetsbänken. 15 minuter senare hörs en smäll från köket. Flaskan exploderade och det flög glasbitar av varierande storlek över hela köket. Mikrovågsugnen som stod 2 meter från flaskan träffades av en skärva med tillräckligt mycket kraft för att göra ett rejält märke. Mängden kolsyra kan inte själv ha orsakat en så kraftig smäll. Det i kombination med att det blev så olika stora glasbitar kan betyda att flaskan hade för mycket ojämnheter och för mycket intern stress”, skriver anmälaren till Konsumentverket.
Enligt anmälan handlar det om produkten ”Glasflaska med snäpplock” 1.0 liter som har artikelnummer 34-2092-2.
Clas Ohlson meddelar att man sålt 40 000 flaskor av den aktuella typen som är tillverkad i Kina.
Man säger sig hittills ha fått in 52 reklamationer som bland annat handlat om att flaskan läckt och spruckit. Bolagets säger sig inte tidigare fått in något klagomål om att flaskan ska ha exploderat.
HÅKAN FRISELL
Foto: FoodMonitor.