Convini anammar ECC
Måltidslösningsbolaget Convini meddelar att man tagit beslut om att ställa sig bakom kriterierna i European Chicken Commitment (ECC) – som syftar till att förbättra djurskyddet för kycklingar.
”Den mat och dryck som utgör sortimentet i våra butiker är ryggraden i vår verksamhet. För att vi ska kunna nå våra högt ställda hållbarhetsmål, är det därför avgörande att vi ständigt ser över vårt sortiment och bland annat ställer krav på leverantörer och producenter. Att vi nu som ett led i detta arbete ansluter oss till ECC kommer att innebära förbättrade förhållanden för kycklingar”, säger Oscar Nordbrandt som är Chef Supply Chain & Hållbarhet på Convini, enligt ett pressmeddelande.
Beslutet innebär enligt uppgift att alla Convinis leverantörer som säljer produkter innehållande kyckling ska uppfylla kriterierna för ECC till år 2026.
”Arbetet innebär även att Convini har satt målet att fasa ut burägg från produkter som säljs via Convini på alla marknader senast år 2025. Beslutet omfattar hela ägg, flytande ägg, andra äggprodukter samt ägg i sammansatta produkter”, skriver bolaget i pressmeddelandet.
På djurrättsorganisationen Djurens Rätt välkomnar man Convinis beslut.
”Vi är väldigt glada över Convinis beslut om att påbörja arbetet med ECC. Kycklingarna är de landlevande djur som är flest till antalet och som har det allra sämst. Därför är det positivt att ett företag som Convini tar sitt ansvar i frågan genom att ställa högre krav på leverantörer och producenter”, säger Nathalie Söderström som är chef för företagsrelationer på Djurens Rätt, enligt pressmeddelandet.
/FoodMonitor