
Annas Pepparkakor lanserar årets smak 2025: Limited Edition Skumtomte
PRODUKYNYTT Spröda pepparkakor möter ett av svenskarnas mest älskade julgodis. I årets julnyhet från Annas Pepparkakor förenas klassiska pepparkakskryddor med smak av jordgubb och vanilj i en ny begränsad upplaga – Annas Limited Edition Skumtomte.
- Vi älskar att överraska med nya julnyheter varje år! I årets version har vi låtit vår egen skumtomte, med toner av jordgubb och vanilj, möta den klassiska pepparkakan i en smakupplevelse som känns både ny och välbekant, säger Eva Forsberg som är Category Marketing Manager på Annas Pepparkakor, enligt ett pressmeddelande.
Det är elfte året i rad som företaget lanserar en tillfällig julsort, och i år har alltså inspirationen hämtats från svenskarnas starka kärlek till skumtomtar.
Den nya pepparkakan kombinerar enligt uppgift Annas spröda grundrecept med en tydlig len smak av jordgubb och vanilj – en egen tolkning av det rosa julgodiset som tillverkats i Sverige sedan 1934. Enligt statistik från Cloetta från 2022 som pressmeddelandet refererar till konsumerar svenskarna över 330 miljoner skumtomtar varje julsäsong.
Annas Limited Edition Skumtomte finns enligt uppgift tillgänglig i dagligvaruhandeln från denna månad.
/FoodMonitor
Fakta (källa: Annas Pepparkakor):
"År 1929 startade historien om Annas av systrarna Anna och Emma Karlsson i deras lilla hembageri på Östermalm i Stockholm. Deras spröda kakor blev snabbt populära och på 40-talet beslöt de sig för att bli det bästa pepparkaksbageriet i världen. Än idag är Annas recept en välbevarad hemlighet men innehåller fortfarande samma underbara blandning av kryddor: kanel, ingefära och kryddnejlikor. Annas pepparkakor har bakats enligt originalreceptet sedan 1929 och är idag Sveriges mest älskade pepparkaka. Annas Pepparkakor är Kunglig Hovleverantör och producerar idag cirka 3 000 ton pepparkakor per år till ett 20-tal länder. AB Annas Pepparkakor ägs sedan 2008 av det belgiska familjeföretaget Lotus Bakeries, som är specialiserade inom högkvalitativa bakverk."
Foto: FoodMonitor.
Denna artikel har skrivits med stöd av AI.