mcdonaldscarrots
Populära minimorötter
på McDonald’s
Små morötter är en favorit hos många av McDonald´s kunder. Under 2011 sålde man nästan 5.2 miljoner portioner minimorötter i Sverige. Nu vill bolaget ha ett ännu större samarbete med svenska bönder.
 
"Vi vill erbjuda våra gäster en bred och varierad meny, och morötterna är ett exempel på det. Totalt kan man idag välja mellan cirka 400 menykombinationer på McDonald’s - det finns med andra ord något för alla, och det vet vi är viktigt för våra gäster", säger Frida Berg, presschef på McDonald’s.
 
Morötter har fått ett stort genomslag i Happy Meal. Förra året såldes fler än 10 miljoner Happy Meal i landet. 3.4 miljoner av dessa innehöll morötter.
 
Alla svenska McDonald´s morötter kommer från Mariannes Farm i strax norr om Helsingborg. På grund av den stora efterfrågan på morötter under hela året måste Mariannes Farm under våren importera en del av morötterna från Holland, Spanien, och Italien.
 
Enligt Frida Berg vill McDonald´s ha ett ännu större samarbete med de svenska bönderna och lyfta den inhemska produktionen. Idag levererar fler än 1 000 svenska bönder till McDonald´s.
 
"Vi vill bygga ett starkare partnerskap mellan McDonald’s och svenska bönder. Våra gäster efterfrågar svenska råvaror, samtidigt som till exempel produktionen av svenskt nötkött sjunker i Sverige och importen ökar", säger Frida Berg.
 
"Vi ser att det finns ett behov att lyfta fram mervärdet med svenskt, om vi ska kunna förse våra gäster med svenska råvaror även i framtiden. För McDonald’s, som till stor del är uppbyggt av lokala franchisetagare, är det naturligt med ett starkt engagemang för det lokala - vilket inbegriper samverkan med lokala leverantörer, däribland många bönder."
 
HÅKAN FRISELL
 

t20