storvretap3170005_5
Polisen lägger ner utredning om avhuggna fårhuvuden
Fredagen den 16 denna månad larmades polisen om ett femtontal avhuggna fårhuvuden som dumpats i ett villaområde i Storvreta strax norr om Uppsala. Nu läggs ärendet ner i brist på ledtrådar.
– Ärendet är nerlagt eftersom vi inte fått in några som helst uppslag. Och inga stulna får är anmälda, säger Christer Nordström, presstalesman hos polisen i Uppsala.
 
Hur upptäcktes de avhuggna fårhuvudena?
 
– Fårhuvudena upptäcktes av en hundägare som var ute och rastade sin hund på fredagen. Och sedan när han gick där nästa dag på lördagen såg han att de låg kvar. Då bestämde han sig för att ringa polisen. Vi skickade ut en polispatrull som gjorde det här makabra fyndet. 
 
– Det är anmärkningsvärt att man gör på det här sättet. Att dumpa dem som i det här fallet intill en garagelänga på himmelsvägen i Storvreta. 

 

storvretap3170004_4

 

Den eller de personer som dumpade fårhuvudena hade skurit bort märkningen på höger öra. 
 
– Det är uppenbart att de som har gjort det här vet vad de håller på med. Genom att ta bort märkningen så försvårar man möjligheten att hitta var det här möjligen skulle kunna ha ägt rum.  
 
Innan Polisen lade ner utredningen bedömde man det hela som ett miljöbrott. 
 
– Man får inte slänga i naturen hur som helst. Den där typen av dumping av djurrester får inte ske, säger Christer Nordström. 
 
HÅKAN FRISELL 
 
Har du tips som gäller dumpningen av fårhuvudena i Storvreta?
Kontakta gärna FoodMonitor per mejl, till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.
 
Bilden: Avhuggna fårhuvuden hittade i Storvreta strax norr om Uppsala. Foto: Polisen i Uppsala.