susannabagareSusanna blev
årets unga bagare
Tolv finalister gjorde idag upp om förstapriset i SM Unga Bagare 2012. Segrare blev Susanna Söderman (foto) från Hedemora.
 
 
SM Unga Bagare avgjordes i en fem timmar lång tävling på Ester Mosessons Gymnasium i Göteborg. De tävlande bakade franskbrödsbullar, vetebrödsbullar, wienerbröd och matbröd samt ett dekorbröd eller en tårta efter egna recept.
 
På andra plats kom Linn Danielsson från Dala-Järna och på tredje plats Didrik Persson från Sjöbo.
 
Allra bäst lyckades dock Susanna Söderman från Hedemora, bagare på With Brød och Kaffe i Tønsberg, Norge.
 
– Årets tävlande har verkligen imponerat på mig. Allt fler unga visar intresse för bagaryrket och vill tävla för att bli en bättre bagare och visa upp sin kunskap och sitt hantverk. Jag ser fram emot EM senare i år då Sverige har stora chanser att gå långt. Våra svenska unga bagare håller internationell klass, säger Martin Lundell, VD för branschorganisationen Sveriges bagare & konditorer som arrangerar SM Unga Bagare.
  
Juryns motivering:
Vinnaren höll en jämn och hög kvalitet med genomgående vackra bakverk i kombination med ett proffsigt arbetssätt. Årets vinnare flätade ihop kunskap med nya former.
 
– Jag är otroligt glad över att vinna SM Unga Bagare, det känns helt fantastiskt! Jag brinner för att baka och att lyckas i SM Unga Bagare är en otroligt bra början på karriären. Nu vill jag fortsätta att växa och utvecklas, kommentarer Susanna.
 
/FoodMonitor