Axfood säljer NetXtra till MatHem
Matkassebolaget MatHem i Sverige AB har tecknat ett avtal om att förvärva detaljhandelsbolaget NetXtra från matbolaget Axfood. Samtidigt ska enligt uppgift Axfood ha tecknat ett avtal om att försörja MatHem med varor
 
– Genom avtalet förstärker Axfood Närlivs sin roll som ledande leverantör till e-handeln av mat, säger Nicholas Pettersson, divisionschef för Axfood Närlivs AB, även kallat Axfood i Sverige AB. 
 
MatHem i Sverige AB, med 28 anställda, grundades 2006 och omsatte 36 miljoner kronor enligt det senast redovisade bokslutet. Samtidigt gjorde bolaget en förlust på 8.5 miljoner kronor före skatt.
 
Med förvärvet av NetXtra säger sig MatHem få en större kontroll av leveranskedjan.
 
– NetXtra har funnits länge på den svenska marknaden och sitter på gedigen kunskap, erfarenhet och kunnig personal. Vi är glada att genom förvärvet av NetXtra få tillgång till detta och fram förallt eget lager, som vi tidigare har saknat. Nu kan vi stärka vårt erbjudande till kunderna med ett bättre och bredare sortiment samt än mer konkurrenskraftiga priser, säger Tomas Kull grundare och vd i MatHem i Sverige AB.
 
HÅKAN FRISELL
 
FoodMonitor-Fakta
(källa MatHem): MatHem i Sveroge AB finns i dag representerat i Stockholm, Göteborg, Uppsala, Malmö, Lund, samt Helsingborg med omnejd. Bolaget ägs till största delen av Karolin och Tomas Kull samt Verdane Capital.