hugoericsonostGenerationsskifte i Hugo Ericson Ost
Ostmästaren Jenny Svensson tar över rodret som vd och huvudägare i det anrika familjeföretaget Hugo Ericson Ost. Det meddelar bolaget idag.
– Hugo Ericson var min morfar och det ska bli oerhört spännande att tillsammans med alla enormt duktiga medarbetare föra traditionen vidare. Vi har en stabil verksamhet och ett starkt varumärke varifrån vi har stora möjligheter att utvecklas och expandera, säger Jenny Svensson.
 
Hugo Ericson Ost har 10 anställda och omsätter enligt uppgift från bolaget cirka 40 miljoner kronor. Bolagets butik i Göteborgs Saluhall, som man drivit där sedan 1889, står för cirka 10 miljoner kronor. Bolaget förädlar svensk hårdost och importerar dessertostar.
 
Nyligen har man investerat i en renovering av butiken i Saluhallen.
 
– Hugo Ericson Ost går in i en mycket spännande period. Ost är modernt och trendigt och här är vi på Hugo Ericson långt framme. I december är det invigning av renoverade Saluhallen och då kommer vi att öppna en uppdaterad och modern ostbutik, säger Jenny Svensson.
 
– Ambitionen är att utveckla både butiken och grossistverksamheten. Idag finns våra ostar framför allt i livsmedelsbutiker i Västsverige och vi räknar med att nyanställa och fortsätta expandera i andra områden.
 
/FoodMonitor
 
FoodMonitor-Fakta (källa Hugo Ericson Ost):
Hugo Ericson Ost grundades av lanthandlaren Johan Bernt Andersson.
1889 öppnade han en ostbutik i Saluhallen i Göteborg och 1931 tog hans 17-åriga barnbarn, Hugo Ericson, över verksamheten.
Hugo Ericson utvecklade verksamheten med nya butiker och köpte ett mejeri som gjordes om till ostlager, där man än idag förädlar och lagrar drygt 100 ton ost.
 
Bilden: Jenny Svensson, svensk mästare i ostkunskap, tar över familjeföretaget Hugo Ericson Ost, som grundades av lanthandlaren Johan Bernt Andersson 1889. Foto: Hugo Ericson Ost.