leifdennebergsjvJordbruksverket får
ny generaldirektör
Idag utsåg regeringen Leif Denneberg (bilden) till ny generaldirektör för Jordbruksverket. Leif Denneberg är sedan 2010 överdirektör på myndigheten och har bland annat verkat som Sveriges officiella chefsveterinär inom EU. Han är idag glad åt regeringens förtroende.
 
– I en tid med nya EU-reformer både inom jordbruks- och fiskeområdena känner jag glädje och stolthet i att få regeringens förtroende att leda denna spännande myndighet, Jordbruksverket, vidare, säger Leif Denneberg.
 
– Det som landsbygden levererar i form av livsmedel, klimat, energi, miljö, öppna landskap, rekreation, livskvalitet och så vidare är mycket viktigt för den moderna människan, såväl i staden som på  landet. Det är en spännande utmaning för oss att verka för landsbygdens utveckling för hela samhällets bästa. 
 
Leif Denneberg tillträder sin nya befattning den 1 september.
 
/FoodMonitor
 
FoodMonitor-Fakta (källa Jordbruksverket):
Fakta om Leif Denneberg: 
Utbildad i Berlin och i Uppsala, med en veterinärexamen från Sveriges Lantbruksuniversitet.
Överdirektör vid Jordbruksverket sedan 2010 och har ingått i verksledningen sedan 2004.
Har tidigare varit avdelningschef och enhetschef på Jordbruksverket.
Är ordförande i flera av Jordbruksverkets externa råd – konsumentrådet, smittskyddsrådet, försöksdjursrådet och djurskyddsrådet.
Sedan 2007 ledamot av Kungliga Skogs- och Lantbruksakademin.
Sedan 2002 Sveriges delegat i Världsorganisationen för djurhälsa (OIE) samt i EU:s rådsarbetsgrupp med chefer för veterinärmyndigheter.
Praktisk veterinärverksamhet på fältet 1984-1992.
 
Foto: Jordbruksverket.