activia_filMagvänlig fil
på svensk mjölk
Danone lanserar nu sin första produkt baserad på svensk mjölk. Det är en ny fil under varumärket Activia. Filen  produceras i Österlenmejeriet och innehåller den probiotiska bakterien Bifidus ActiRegularis som har dokumenterat positiva egenskaper för magen.
 
Activia Fil blir den första Danone-produkten gjord på svensk mjölk och vi är stolta över att kunna erbjuda en fantastiskt god svensktillverkad fil med probiotika, säger Peter Odemark, vd för Danone i Sverige. 
 
Tillverkningen av Activia Fil sker vid Österlenmejeriet, där även ProViva fruktdrycker produceras. Danone är sedan 2009 majoritetsägare i ProViva och i samband med den investeringen tog företaget också över Österlenmejeriet.
 
– Vår ambition är att kunna bidra med allt fler hälsosamma alternativ för de svenska konsumenterna, både av Danones internationella produkter, men också med lokalt producerade alternativ, säger Peter Odemark. 
 
Activia Fil säljs i klassiska enlitersförpackningar. Förutom en naturell variant finns filen också i smakerna blåbär och jordgubb, meddelar bolaget.
 
/FoodMonitor 

t20