Satsning på gröna affärsidéer
LRF vill stimulera till nya företag och affärsidéer. Därför meddelar man att två innovatörer nu har chansen att vinna 200 000 kronor var.  Det handlar om idé- och innovationstävlingen 1000 gröna idéer som riktar sig till unga som vill förverkliga sina affärsidéer inom de gröna näringarna.
 
– Vi vill stimulera till att idéer blir verklighet. Vi måste ta vara på det engagemang och de idéer för en grönare framtid som finns hos unga människor. Att utveckla en innovation eller affärsidé kräver tålamod, omsorg och energi, säger Anders Källström, vd och koncernchef för Lantbrukarnas Riksförbund, LRF.
 
Fram till 11 september är det möjligt att skicka in bidrag till tävlingen. Den 9 oktober får fem utvalda finalister presentera sina idéer på scenen inför en jury i samband med evenemanget Business på riktigt på Sånga-Säby Kurs & Konferens, utanför Stockholm.
 
De två vinnarna får bland annat 200 000 kronor var i startkapital från LRF Innova och affärsrådgivning av Macklean Strategiutveckling AB, ett dotterbolag till LRF och Sveriges första strategi- och affärsutvecklingsbolag med fokus på de gröna näringarna, meddelar LRF.
 
Anmälan till tävlingen görs på www.1000grona.se.
 
/FoodMonitor