Regeringens utredare
vill förstärka Konsumentverket
35 nya tjänster. Det vill regeringens utredare att Konsumentverket ska förstärkas med. Anledningen är den hårdnande kritiken mot kommunernas svaga hjälp till konsumenter. Om utredarnas förslag går igenom förstärks myndigheten från och med januari 2014. Det rapporterar tidningen Värmlands Folkblad.
 
– I maj i fjol tillsattes en utredning efter kritik mot svenska kommuners konsumentrådgivning. Förslaget med 35 tjänster till Karlstad ska ge konsumenterna bättre vägledning, säger Mia Ohlsson, kommunikationschef på Konsumentverket i Karlstad, VF.
 
Det finns enligt VF idag 33 kommuner i landet som helt saknar konsumentrådgivning. Det innebär att en halv miljon svenskar inte får tillräckligt hjälp. Regeringens utredare vill att servicen ska vara lika över hela landet.
 
– För och främst handlar det om 25 konsumentrådgivningstjänster men förslaget innefattar även ett antal personer som ska arbeta med konsumentinformationssajten samt personal som ska stödja kommunerna i det förebyggande arbetet, säger Mia Ohlsson, till VF.
 
/FoodMonitor