Matbloggare prisas i Göteborg
Matbloggspriset delas ut för sjunde året i rad på mat och dryckesmässan Mitt kök i Göteborg 6-9 september. Priset är det mest prestigefyllda bland mat- och dryckesbloggare och i juryn sitter bland annat TV-kockarna Paul Svensson och Alexandra Zazzi.
Inför årets utdelning har priset breddats och och har nu sex kategorier; Det Stora Matbloggspriset, Folkets Matbloggspris, Hederspriset, Bak & dessert, Vin & dryck samt Sociala medier.
– Aldrig tidigare har det funnits så många som bloggar om mat, samtidigt som läsarantalet ökar för varje år. Matbloggare har blivit en maktfaktor när det gäller att sprida trender och föra opinion. För oss i juryn är det alltid spännande och läsa så många bloggar som håller en fanatisk kvalité, säger Christopher Anderton, grundare och projektansvarig för Matbloggspriset.
Juryn består av Paul Svensson, Alexandra Zazzi, Alice Brax, Margit ”Gitto” Richert, Magnus Reuterdahl, Fredrik Schelin, Kinna Jonsson, Ylva Carresjö Vitorovic, Pär Gamlin, Illva Beretta och Christopher Anderton. Folkets Matbloggspris tas fram genom omröstning på www.matbloggspriset.se i början av augusti.
/FoodMonitor