”Fritera utan fett”
med Phillips ”AirFryer”
– en sanning med modifikation
Elektronikjätten Phillips har börjat sälja hushållsmaskinen ”AirFryer” i Sverige, hos bland andra Elgiganten, som enligt reklamen ”friterar utan fett”. Men det är en sanning med modifikation medger bolaget.
– Vi kanske inte har varit jättetydliga med att om du använder vårrullar eller pommes frites som man köper, då är det bara att slänga ner det i maskinen. Det behövs ingen extra olja. Men om du gör egen pommes frites genom att skära upp potatis så kan det vara så att du behöver lite extra olja, säger Max Hellström, pressansvarig, Phillips Consumer Lifestyle.
Phillips har tidigare hårdlanserat ”AirFryer” i bland annat Storbritannien. Men där blev man slagna på fingrarna. Myndigheten Advertising Standards Authority förbjöd nyligen bolaget från att använda vilseledande information om maskinen i en tv-reklam.
Även i det fallet påstod Phillips att man inte behövde använda fett för att fritera till exempel pommes frites när man använder AirFryer.
HÅKAN FRISELL
Läs mer: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2181906/Philips-ad-banned-saying-fryer-makes-healthy-chips-using-air--small-print-advised-oil-needed.html

t20