Ny VD till Procordia
Enligt ett pressmeddelande från Procordia lämnar Mikael Aru VD-posten. Istället kommer han att fortsätta med affärsutveckling inom Orkla. Meriterade Patrik Andersson, med bakgrund hos Unilever, Wasa/Barilla samt senast som koncernchef för Rieber & Son i Norska Bergen, tar över vid årsskiftet.
Mikael Aru har varit verksam inom livsmedelsbranschen i 36 år och som Vd i 27. Han har arbetat inom Nestlé, Kraft Foods och Orkla. Till Procordia kom Mikael Aru 2003.
– Jag har arbetat i tio år som VD för ett fantastiskt bolag med kompetenta och entusiastiska medarbetare. När nu bolaget går in i en ny strategiperiod, känns det naturligt för mig att möta nya utmaningar. Jag har informerat styrelsen om att jag inte önskar kvarstå i en operativ roll från det att jag fyller 60 år i april 2013, säger Mikael Aru.
Patrik Andersson tillträder sin nya post från 1 januari 2013.
– Procordia är ett mycket erkänt och konkurrenskraftigt bolag med en stark varumärkesportfölj. Flera av produkterna har i många år haft en naturlig plats i mitt hem. Jag ser mycket fram emot min nya roll som Vd i Procordia och att tillsammans med medarbetarna fortsätta att utveckla företaget . Det är också mycket spännande att komma in i Orkla-koncernen i ett expansivt skede, säger Patrik Andersson.
/FoodMonitor

t20