KocklandslagetOS
Sverige dominerade
i Culinary Olympics!
De svenska framgångarna fortsatte idag. Svenska Kocklandslaget tog idag sitt tredje OS-guld i Culinary Olympics i tyska Erfurt. Det blev vinst i båda deltävlingarna ”Kalla Bordet” och ”Varmköket”. Svenska Kocklandslaget befäster därmed sin position som världens mest framgångsrika kocklandslag med medaljer från samtliga VM och OS sedan 1999.
– Det vi har presterat är unikt, ingen annan nation har tagit en Grand Slam i OS tidigare, säger lagledaren Krister Dahl, och fortsätter:
– Vi började med en fantastisk presentation av det Kalla Bordet, det bästa Showmatsbordet någonsin, alla kategorier. Vi fortsatte i grenen Varmköket med en 3-rätters meny för 110 personer som var ljuv gastronomisk musik. Laget presterade sin bästa upplagning någonsin.
Medlemmarna i Kocklandslaget har sedan de valdes in i laget 2009 arbetat med en OS-medalj som det stora målet. Laget har med allt högre intensitet tränat och putsat på de vinnande tävlingsrätterna och samarbetet i köket under de senaste 1,5 åren, med regelbundna träningsträffar och upplagningar. Målsättningen har hela tiden varit att återvända hem med ett OS-guld och inget annat, skriver Svenska Kocklandslaget i ett pressmeddelande.

– Vilket härligt gäng jag har haft förmånen att leda under de senaste fyra åren. Jag har aldrig upplevt en sådan laganda, där alla ställer upp för varandra och bidrar med kreativa idéer och tankar, även utanför sina ansvarsområden. Härligt! Tänk att få avsluta samarbetet med Kocklandslaget med ett OS-Guld på det här sättet, säger Krister Dahl.
Sverige tävlade mot 36 nationslag från hela världen under Culinary Olympics 2012. Deltagarna i de olika klasserna kom från 50 länder, och totalt var cirka 1 300 kockar och konditorer med och tävlade.
/FoodMonitor