Scan bantar organisationen
Scan fortsätter skära ned. Enligt uppgift är nästa åtgärd att slopa nattskiftet med cirka 70 personer på grisslakteriet i Kristianstad. MBL-förhandlingar inleddes i måndags. Många blir utan arbete.
Scans åtgärd att slopa nattskiftet i Kristianstad innebär att 55 anställda och 13 personer från ett bemanningsföretag blir utan arbete.
– Det beror helt enkelt på den minskade tillgången på svenskt griskött. Utvecklingen av prisnivån får avgöra vilka de framtida åtgärderna blir, säger VD Denis Mattsson.
Sedan tidigare har Scan i Sverige aviserat neddragningar med totalt 150 personer. Tillverkningen av pålägg på Pärsons i Strövelstorp med 40 anställda läggs ned inom tre år och flyttas till Halmstad och Kristianstad. Bolaget kommer också att bantas genom att ta bort en stor del av dess underbolag.
– Vi kommer bland annat att centralisera alla stödfunktioner till ett eller två ställen. Det här är en resa vi redan har gjort i Finland och som vi fortsätter med i Danmark när vi är klara i Sverige, säger Denis Mattsson.
De varumärken som ska finnas kvar är Scan och Pärsons. Scan kommer även i framtiden att bara innehålla svensk köttråvara. HK Scan har som målsättning att banta den svenska verksamheten med 10 miljoner euro fram till mitten av 2013.
/FoodMonitor