kalkonProduktnytt:
Julskinka av kalkon
Ingelstad Kalkon lanserar en färdigkokt julskinka av kalkonlår lagom till julperioden i år. Man har uppmärksammat att det blir allt vanligare att konsumenter byter ut de traditionella jullbordsinslagen mot kalkonprodukter. Julskinkan av kalkon säljs både på den traditionella detaljhandeln och i Ingelstads egna butiker.
Sedan tidigare finns produkter som köttbullar, prinskorv, bacon, sylta, paté, olika korvar och basturökt lår i Ingelstads sortiment. I och med lanseringen av julskinkan av kalkon kan Ingelstad erbjuda ett helt julbord baserat på kalkon.
– Julskinka av kalkon kan vara ett alternativ till den traditionella julskinkan av fläsk. Julskinkan är färdigkokt och redo att griljeras med till exempel ingefära och honung, tipsar Eva Smidfelt, marknadschef Ingelstad Kalkon.
– Jag har jobbat i våra egna butiker i många år och det har de senaste åren noterat att det blir vanligare att konsumenterna byter ut de traditionella produkterna på julbordet mot kalkonprodukter. Nu kan vi – för första gången – erbjuda ett komplett julbord och det känns kul! säger Klas Lindqvist, kock och inspiratör hos Ingelsta Kalkon.
/FoodMonitor