madeleinerecept14dec
Landleys Frestelser:
Matjessnibbar med ägg och potatis
Madeleine Landley: Vi är mitt uppe i december och julstöket är i full gång. Veckorna innan jul är det många som bjuder in vänner och bekanta till glöggmingel. En del bjuder på en hel middag, men vanligast är att man bjuder på plockmat eller snittar.
Det fina med smårätter är att man kan dela upp det och laga ett par dagar i förväg. Dessutom blir det en större variation då alla förhoppningsvis kan hitta något de gillar. Vill man umgås under mer avslappnade former kan man också dela ut uppgifter och låta gästerna pillra med varsin rätt – jättetrevligt, och förstås kul, då alla får känna sig delaktiga.
De här sillsnittarna är en favorit och blir lite som en hel förrätt i en enda munsbit. Servera med varm glögg, eller varför inte ett glas mousserande? En del påstår att sill inte passar till bubbel – jag säger prova, det är riktigt gott.
Matjessnibbar med ägg och potatis
Ca: 20-25 stycken
2 potatisar
2 ägg
2 msk crème fraîche
1 knippe gräslök
1 burk matjesill
salt, peppar
1. Koka ägg och potatis var för sig.
2. Hacka ägg och potatis blanda ihop med kryddor och creme fraiche. Grovklipp gräslöken och blanda ner i röran.
3. Klicka ut röran ovanpå varje sillbit och dekorera med lite grönt.

Madeleine1
Detta recept och många fler hittar du i Landleys Kök

/Madeleine Landley i FoodMonitor 14.12.2012