Willys fiskgratäng började brinna
En kund hos butikskedjan Willys Hemma köpte djupfryst fiskgratäng av märket Möllers. Men när hon värmde upp tråget med gratängen i sin ugn började den brinna. Nu har Willys anmälts till Konsumentverket som ”bedömer att produkten kan utgöra risk för personskada och kan behöva återkallas”.
 
”Jag värmde upp ugnen efter instruktion på förpackningen till 200 grader och stoppade in fiskgratängen i mitten av ugnen. Efter cirka 5 minuter började det lukta brandrök och jag öppnade spisluckan och såg att tråget som fiskgratängen låg i hade börjat smälta. Det rök om tråget som höll på att fatta eld...”, skriver kunden i sin anmälan till Konsumentverket.
 
”Jag anser att det är en farlig produkt om den kan börja brinna trots att jag följt instruktionen om antal grader, och även att jag placerade produkten mitt i ugnen enligt anvisning på förpackningen.”
 
Konsumentverket har skickat en anmodan till Willys där man kräver att bolaget redogör för hur produkten kunde börja brinna.
 
”Konsumentverket bedömer att produkten kan utgöra risk för personskada och kan behöva återkallas från återförsäljare och konsumenter”, skriver myndigheten.
 
Axfood, som äger Willys, säger sig inte ha fått någon information om ärendet från Konsumentverket. Bolaget slår också ifrån sig och säger att allt ansvar ligger hos tillverkaren Möllers.
 
Källa: Konsumentverket.
 
/FoodMonitor
 

t20