Procordia Food åtalsanmäls
av Arbetsmiljöverket
Matbolaget Procordia Food AB:s fabrik i Eslöv slarvar med märkningen av farliga kemikalier. Det anser Arbetsmiljöverket som i dagarna har åtalsanmält bolaget till Åklagarmyndigheten i Malmö.
”Enligt vår bedömning har Procordia Food AB haft rörledningar och lagringstankar innehållande farliga kemiska produkter som saknat föreskriven märkning…”, skriver Arbetsmiljöverket i sin anmälan.
Arbetsmiljöverket anser att det finns skäl att ”lämna ärendet vidare till Åklagarmyndigheten för ytterligare utredning och prövning om någon kan åläggas ett straffrättsligt ansvar”.
/FoodMonitor
KOMMENTARER:
Procordia: 
"Vi hade ett planerat besök av Arbetsmiljöverket i slutet på maj månad. Syftet med besöket var att kontrollera hur vi bedriver vårt systematiska arbetsmiljöarbete. Procordia har fått ett inspektionsmeddelande (inte åtalsanmälan) från Arbetsmiljöverket i vilket man uppmanar Procordia att vidta åtgärder för att undanröja de brister som kom fram vid inspektionen, bland annat komplettera märkning av rörledningar och lagringstankar.
Dessa åtgärder kommer Procordia att påbörja omgående och samtliga åtgärder ska vara utförda senast den 15 september 2013, då Arbetsmiljöverket önskar få skriftligt svar på utförda åtgärder", skriver Nicklas Sjöqvist, Presschef, Procordia.