Stockpot1111
Här kokar äkta kycklingsoppa
Att ha äkta, långkokt kycklingbuljong som bas vid de flesta tillfällen i livet är en självklarhet i stora delar av världen. I Sverige har det inte varit möjligt att köpa färdig, tillsatsfri buljong av den typen förrän nu. Nils Wetterlind och hans nystartade företag Stockpot har gjort slag i saken och nu kokas det ekologisk och Äkta vara-märkt kycklingsoppa för fulla muggar i lokalerna i Enskede.
Nils, som kommer från fastighetsbranschen och reste runt i världen och gjorde karriär under många år, föll tidigt för den judiska livsstilen.
– Ja, så är det. När jag jobbade som marknadschef på ett företag i England på 80-talet kom jag i kontakt med en judisk familj och slogs av den värme och gemenskap man möts av. Jag slogs också av hur ingraverat det är i den judiska folksjälen att äta riktig kycklingsoppa vid alla tillfällen som bjuds. De traditionella fredagsmiddagarna börjar till exempel alltid med kycklingsoppa. Mamman i familjen skickade också sin hemkokta kycklingsoppa till mig med sin chaufför när hon hörde att jag var sjuk, berättar Nils.
Läs hela artikeln om Nils och Stockpot här