madeleinerecept19jul1
Landleys Frestelser:
Skinklindade jordgubbar
Madeleine Landley: Har du börjat din semester än eller har du allt det goda kvar? Hur man än gör kan man ta en liten microsemester till helgen. Picknickväskan kan man packa med godsaker som pajer, sallader och goda wraps, sedan är det bara att ge sig ut i vårt vackra land. 
Sverige är underbart den här tiden på året och det finns mycket att göra. Bor man i stan finns både sköna oaser, trevliga uteserveringar och olika utställningar och marknader att besöka. Har man däremot förmånen att kunna ta sig en bit bort är det underbart att besöka små gårdar, picknicka i naturen och ta ett bad i havet. Passa på och njut, för snart är det täckjacka som gäller igen.
De här små godingarna kräver några få ingredienser och är proppade med sommarsmak. De svenska jordgubbarna pratas det om året runt, så varför inte ha dem till annat än grädde och glass? Linda in dem i skinka och du har ett enkelt tilltugg till sommardrinken.
madeleinerecept19jul2Skinklindade jordgubbar
16 st
8 jordgubbar
16 skivor kallrökt skinka
1 msk balsamico
oregano
1. Skölj, snoppa och halvera jordgubbarna.
2. Linda in varje jordgubbshalva i en skiva kallrökt skinka. Lägg upp på ett fat och sprinkla över balsamico och smulad oregano.
Madeleine1
Detta recept och många fler hittar du i Landleys Kök

/Madeleine Landley i FoodMonitor 19.07.2013