naturverketkonsumentverket
Naturverket anmäls till Konsumentverket
Pilleråterförsäljaren ”Naturverket”, som enligt uppgift fulsäljer bland annat Omega 3 per telefon, snyltar på Naturvårdsverkets renommé. Det menar en konsument som anmält "Naturverket" till Konsumentverket. Nu börjar även Naturvårdsverket att reagera.
Enligt konsumentens anmälan ville ”Naturverkets” telefonsäljare skänka honom en gåva i form av Omega-3 kapslar.
”Någon avgift var det inte tal om”, skriver konsumenten i sin anmälan.
Trots det skickade "Naturverket" en faktura efter leverans av kapslarna.
”Man vänder sig nog till gamlingar som jag och försöker få dem som abonnenter, och om det inte går pressas de på pengar för frakt”; skriver konsumenten.
Enligt uppgift är det NV Scandinavia AB i Malmö, som registrerades hos Bolagsverlket i december förra året, som står bakom ”Naturverket”. I år har sex anmälningar mot ”Naturverket” kommit in till Konsumentverket.
Den nu drabbade konsumenten reagerade på att namnet ”Naturverket” är väldigt likt ”Naturvårdsverket”
”Naturverket fattade jag som en statlig myndighet”, skriver han i sin anmälan.
Detta har nu även Naturvårdsverket börjat reagera på.
”Naturvårdsverket har fått uppgift om att företaget NV Scandinavia AB använder sig av namnet Naturverket i samband med sin marknadsföring samt att detta företag under sommaren i ett antal fall har anmälts till Konsumentverket”, skriver Ulrika Brun, förvaltningsjurist på Naturvårdsverket, i ett mejl till FoodMonitor.
”Vi kommer dock att följa den fortsatta utvecklingen och utreda vidare i vilken mån det föreligger risk att namnet Naturverket förväxlas med Naturvårdsverket och att de som kontaktas av NV Scandinavia AB felaktigt uppfattar att det är Naturvårdsverket som är avsändare.”
FoodMonitor söker NV Scandinavia AB för en kommentar. 
HÅKAN FRISELL
FoodMonitor-Fakta:
NV Scandinavia AB med två ägare som äger hälften var registrerades hos Bolagsverket i december förra året och har enligt Bolagsverket endast angivit en postbox i Malmö som bolagets adress.