ASMSökes:
Barnens hjälte
Skånemejerier har uppmärksammat att det finns många eldsjälar som inspirerar och uppmuntrar barn och ungdomar till ett aktivt liv och sunda kostvanor. Därför har Skånemejerier nu instiftat ett stipendium för att lyfta fram dessa människor. Fyra stipendium på sammanlagt 80 000 kommer att delas ut i november, meddelar man.
De som nomineras kan till exempel vara pedagoger och skolledare som i sitt yrke arbetar tillsammans med barn eller de som i olika fritidsverksamheter möter ungdomar; tränare och lagledare i en idrottsförening, fritidsledare, skolsköterska eller den som är kostansvarig på en skola.
– På Skånemejerier vill vi kunna erbjuda våra konsumenter mejeriprodukter som bidrar till hälsa och livskvalitet. Vi vill också lyfta fram nyttan av att röra på sig. Därför känns det naturligt för oss att uppmärksamma och belöna några av de vardagshjältar som i sitt yrke eller på sin fritid bidrar till att barn och ungdomar får en bättre hälsa och därmed en ökad livskvalitet, säger Marie Tiljander Brand manager på Skånemejerier.
Fakta: Barnens Hjälte är ett riksomfattande stipendium. Det går att söka själv eller att föreslå en kollega eller vän som arbetar engagerat med barn och ungdomar. Skånemejerier delar ut fyra stipendier på sammanlagt 80 000 kronor, ett på 50 000 kronor och tre på 10 000 kronor. Juryn som bedömer ansökningarna och fattar beslut om stipendiaterna, består av en förskollärare, idrottslärare, psykolog samt representanter från Skånemejerier.
Ansökan ska vara inlämnad seast den 30 september och görs via Skånemejeriers hemsida.
/FoodMonitor