Produktnytt: Pulveröl – tillsätt bara vatten och kolsyra
Ett bryggeri i Alaska har lyckats med bedriften att ta fram ett koncentrat av öl i pulverform. Målgruppen för produkten är bland annat campare och vandrare som inte vill släpa på en massa packning. Pulverölet kommer enligt uppgift att lanseras i Kanada och USA i september.
Processen som används för att ta fram pulverölet är enligt ölbolaget, Pat's Backcountry Beverages, unik och man håller på med att patentera den.
Bolaget inte avslöja några detaljer om processen utöver att det inte är frågan om att bara ta bort vatten från vanligt öl. Istället använder bryggaren nästan inget vatten i själva bryggprocessen.
För att dricka ölet tillsätts vatten. Men man måste även släpa med sig utrustning för att kolsyra ölet. Men det har bolaget tänkt på och tagit fram en speciell flaska.
Pat's Backcountry Beverages planerar även att sälja pulverölet i Europa.
”Vi vill definitivt erbjuda våra produkter till Storbritannien och övriga Europa framöver. Men jag kan inte just nu säga när det blir”, säger Sam Hobbs, försäljningschef i Pat's Backcountry Beverages.
/FoodMonitor
Läs mer:
http://www.patsbcb.com/beer-concentrate
http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-2391292/Just-add-water-beer-concentrate-SACHETS-mix-tastes-just-good-original-thing.html