subwaySubway fortsätter växa
Snabbmatskedjan Subway passerade nyligen 4 000 restauranger i Europa genom att öppna en enhet på Rumäniens största tågstation Gara de Nord i Bukarest. Globalt har kedjan 39 900 restauranger i 101 länder och tillväxten visar inga tecken på att avta.
Första restaurangen i Europa öppnade i brittiska Brighton 1996. Sedan dess, 3 999 restauranger senare, kan företaget titta tillbaka på nyetableringar i 31 europeiska länder. Från Island i väst till Ryssland i öst.
– Tillväxten som vi har upplevt i Europa är en fantastisk prestation och avspeglar den starka entreprenörsandan som finns hos Subways franchisetagare, som varje dag arbetar hårt för att tillhandahålla bra produkter och exceptionella kundupplevelser för de kunder som besöker en Subway-restaurang, säger Subways Europachef Marc Kreder.
Med sina 39 900 restauranger i 101 länder säger sig Subway vara världens största snabbmatskedja. Restaurangererna i Europa sysselsätter 40 000 personer. I Sverige jobbar 1 240 personer på de 124 restaurangerna.
– Målet är att Subway ska ha 240 restauranger i Sverige före 2015 års utgång och därmed bli landets största snabbmatskedja. Det innebär bland annat 1 500 nyanställningar. Den positiva utvecklingen ute i Europa ger oss extra energi att fortsätta jobba hårt på hemmaplan. Vi letar fortsatt efter bra affärslägen och driftiga franchisetagare, säger Subway Sveriges etableringsansvarige Mikael von Bargen.
/FoodMonitor